FAQ & Contact Zoek

Algemeen

Montfoort; eerste gemeente in de provincie Utrecht geheel voorzien van glasvezel

29-10-2020

Op donderdag 28 oktober 2021 is er samen met alle betrokkenen geproost op het heugelijke feit dat Montfoort & Linschoten zijn voorzien van een gloednieuw glasvezelnetwerk. Alle inwoners en ondernemers in Montfoort & Linschoten kunnen nu gebruik maken van het allersnelste en meest stabiele netwerk van Nederland!

De graafwerkzaamheden zitten erop
Het heeft een periode van ongeveer tweeëneenhalf jaar geduurd vanaf de start tot nu om heel Montfoort & Linschoten te voorzien van een glasvezelnetwerk. Het was een flinke onderneming, maar nu zijn de graafwerkzaamheden echt klaar en ligt de paarse glasvezelkabel overal netjes in de grond.
Feestelijke afsluiting
Bij het gemeentehuis van Montfoort kwamen de wethouder Ten Hagen, E-Fiber en een selecte groep genodigden samen om te vieren dat Montfoort & Linschoten zijn voorzien van glasvezel. Samen met de wethouder plaatste Eric Vos (E-Fiber) symbolisch de laatste steen terug in de grond. Deze steen is speciaal ontworpen, als dank voor de fijne samenwerking en goede afloop.
Montfoort & Linschoten zijn klaar voor de toekomst
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu. Met dit nieuwe glasvezelnetwerk zijn Montfoort & Linschoten helemaal klaar voor de toekomst!
Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.