FAQ & Contact Zoek
Eerste schop in de grond

Algemeen

Aanleg symbolisch van start in Zundert

Eerste schop in de grond

04-12-2020

Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Zundert wordt aangelegd. Op donderdag 3 december ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2022 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.

Aanleg
In Zundert legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, gerealiseerd door Spitters. De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door Teletronika, een lokale speler uit de omgeving van Zundert. De graafwerkzaamheden zullen starten in dorpskern Rijsbergen en omgeving. In april 2021 zal worden gestart in Klein-Zundert en een gedeelte van de dorpskern Zundert, waarna we in september 2021 in Wernhout en omgeving gaan beginnen. Vanaf september 2021 wordt ook Achtmaal en omgeving aangesloten op het netwerk. Meer over de planning lees je hier

Verbetering positie Zundert
Samen met Eric Vos (E-Fiber) en Ad Baartmans (Spitters) zette Wethouder Patrick Kok van de gemeente Zundert de eerste schop in de grond. Wethouder Kok is blij dat de aanleg van start is gegaan : “Het brengt Zundert nog beter in positie”.

Daarom glasvezel
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 50x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.  

Gratis aansluiting
Iedereen die al een abonnement heeft afgesloten, krijgt dus kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Je kunt nog zonder kosten een huisaansluiting krijgen indien je een abonnement afsluit bij een van de deelnemende providers. Dit abonnement moet worden afgesloten voordat de werkzaamheden klaar zijn in jouw buurt. Bekijk het aanbod in de vergelijker!

Bekijk hier de aftermovie van de feestelijke aftrap!