FAQ & Contact Zoek
Eerste schop in de grond Moerdijk

Aanleg symbolisch van start in Moerdijk

Eerste schop in de grond Moerdijk

30-11-2023

Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Moerdijk wordt aangelegd. Op maandag 12 april ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. De gehele aanleg zal ongeveer twee jaar duren. Naar verwachting is in het eerste kwartaal van 2023 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.

 

Aanleg
In Moerdijk legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer NKM voert, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Moerdijk wordt verdeeld in tien gebieden. De werkzaamheden zullen starten in het eerste gebied, Zevenbergen-Oost, waarna we in Zevenbergschen Hoek, Moerdijk en de rest van Zevenbergen gaan beginnen. Vanaf januari 2022 worden ook Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Helwijk, Willemstad en Klundert aangesloten op het netwerk. Bekijk hier de planning per gebied.

Glasvezel biedt uitkomst voor Moerdijk
Samen met Eric Vos (E-Fiber) en Russell Crye (NKM) zette Wethouder Jack van Dorst van de gemeente Moerdijk de eerste schop in de grond. Wethouder Van Dorst is blij dat de aanleg van start is gegaan : “We zijn in onze gemeente al jaren bezig om glasvezel te krijgen. Voor sommige gebieden en functies is het ook echt heel erg nodig”.

Daarom glasvezel
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.