FAQ & Contact Zoek

24-06-2021

Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Hoeksche Waard wordt aangelegd. Begin juni is de eerste schop de grond ingegaan en ondertussen is er al ongeveer 3500 meter glasvezelkabel gelegd. De gehele aanleg zal ongeveer twee en een half jaar duren. Naar verwachting is eind 2023 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Aanleg
In Hoeksche Waard legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Vanwege de omvang van de gemeente Hoeksche Waard zullen twee aannemers tegelijkertijd starten met de aanleg van het netwerk. Aannemers BAM en Spitters voeren samen, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. Spitters zal in het westelijke deel van Hoeksche Waard aan de slag gaan en BAM in het oostelijke deel. BAM is eind mei gestart met de werkzaamheden in Strijen en Strijensas. Spitters begint in november in Oud-Beijerland met de aanleg van het westelijke deel van het netwerk. Op e-fiber.nl/hoekschewaard staat de planning per gebied.

Overstappen op glasvezel
Alle inwoners die tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten bij één van de aangesloten providers krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. In Hoeksche Waard is er keuze uit maar liefst tien verschillende providers met een ruim aanbod aan abonnementen. Bewoners die hulp willen ontvangen bij de keuze en de overstap, kunnen vrijblijvend een afspraak maken met een onafhankelijke glasvezel-expert via e-fiber.nl/persoonlijk-advies. 

De voordelen
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu. 


Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.