FAQ & Contact Zoek

Aanleg glasvezelnetwerk Bergen (NH) gestart!

06-12-2021

Inwoners van de gemeente Bergen (NH) kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel. E-Fiber gaat beginnen met de aanleg. Naar verwachting is eind 2023 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. 

Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, bijvoorbeeld via streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. Dit vraagt om een snelle en betrouwbare verbinding. “Het is overduidelijk dat je voor de toekomst gewoon een glasvezelnetwerk nodig hebt”, zegt Jurgen Agne. Hij is van bewonersinitiatief Bergen Breedband, dat zich 12 jaar heeft ingezet om supersnel internet naar de gemeente te halen. “Thuiswerken, videobellen en tv kijken on demand zijn in hoog tempo de nieuwe standaard geworden. Alleen glasvezel kan de verwachte groei aan dataverkeer aan. Dat het nu gelukt is om dat voor de hele gemeente te regelen, daar zijn we ontzettend trots op.”

Tot in de
buitengebieden
Ook de gemeente heeft een belangrijke rol gespeeld in de voorbereidingen, onder andere bij de keuze van E-Fiber als de partij die het glasvezelnetwerk aanlegt. Wethouder Erik Bekkering: “Met E-Fiber hebben we een partij gevonden die én professioneel is, én bereid en in staat is om het hele gebied te verglazen. Niet alleen de kernen, maar ook de buitengebieden en de bedrijventerreinen. Dat was voor ons een belangrijk uitgangspunt.”

 Ruime
keuze
Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk waarop alle providers welkom zijn om hun internetdiensten aan te bieden. In de gemeente Bergen kiezen inwoners eenvoudig via e-fiber.nl/bergen-nh uit pakketten van acht partijen, elk met een kosteloze overstapservice. Wie graag advies wil over de pakketkeuze en de overstap, kan vrijblijvend een afspraak maken met een onafhankelijke glasvezel-expert via e-fiber.nl/persoonlijk-advies. Eind december ontvangt ieder huishouden het E-Fiberzine waarin we iedereen meenemen in de wereld van glasvezel en waarin je meer leest over hoe we te werk gaan.

Aanleg in
etappes
De gemeente Bergen (NH) wordt stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Van Egmond-Binnen tot Schoorl en van Camperduin tot Zanegeest, de hele gemeente komt aan de beurt. Aannemer Zener voert in opdracht van E-Fiber de graafwerkzaamheden uit. Daarbij wordt de overlast voor bewoners maximaal beperkt; bijna elke straat die opengaat, is binnen een dag weer dicht. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis.

Glasvezelnieuws & updates